Els fans de la Movida Madrileña tenen aquests dies l’oportunitat de fer memòria visitant l’exposició homenatge a la sala Rock-Ola, que en va ser l’epicentre entre els anys 1981 i 1985. Lorenzo Rodríguez, “alma mater” del local, exposa a L’Illa Diagonal fotografies de Miguel Trillo, entrades, contractes originals i alguns dels cartells de Pepo Perandones que actualment formen part del fons del Museu Reina Sofia.

La sala Rock-Ola va ser el temple de la Movida, no només de Madrid sinó de tot Espanya”, explica Lorenzo Rodríguez. Afegeix que l’espai “va tenir una clara ideologia musical d’aglutinament de diferents moviments: el punk, la new-age i la nova onada. Però tots en bona sintonia”. Recorda que s’hi podien reunir ministres del Govern, escriptors famosos i actors, com Antonio Banderas.

La sala Rock-Ola, catapulta dels grups dels 80

El local va ser pràcticament segona llar d’Olvido Gara i Pedro Almodóvar, que aleshores va estrenar el grup Almodóvar & McNamara. Rodríguez recorda que l’ara director de cinema li va oferir actuar a la sala la nit de Cap d’Any del 1983. “Em va demanar 800.000 pessetes de l’època, que eren moltes, però li vaig dir: ‘Vinga, va’. I va ser una nit gloriosa”.

El programador reivindica el paper que va tenir la sala per catapultar les bandes: “Els grups nous que hi van actuar després es van fer immensament famosos, com Radio Futura, Gabinete Caligari, Nacha Pop i Alaska y los Pegamoides“, conclou. La mostra es podrà visitar només fins a aquest dissabte, 20 de novembre.