L’edició d’enguany del festival podria convertir-se en la darrera que se celebra a Barcelona, segons van reconèixer els seus responsables. La mala situació econòmica i les dificultats per trobar patrocinadors fan que es plantegin portar-lo als Estats Units.

Miguel Poveda ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta vuitena edició del De Cajón! De fet, no és la primera vegada que Poveda actuava al festival. Ell va ser l’encarregat de tancar l’edició anterior amb un concert al Palau de la Música, en el qual ja va avançar alguns dels temes del seu darrer àlbum ‘ArteSano’. Es tracta d’un disc que suposa el retorn del badaloní a les arrels del gènere del flamenc. Però, a banda, també inclou coples i, fins i tot, un tema del músic brasiler Caetano Veloso.

L’edició d’enguany del De Cajón! inclou altres noms destacats del panorama flamenc. El 16 de febrer, per exemple, actuarà la cantant Estrella Morente al Palau de la Música Catalana i el dia 14 de març ho farà Rosario. Les entrades ja estan a la venda.