La violinista Midori Goto ha interpretat el Concert per a violí de Brahms amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) sota direcció de Tomàs Grau. El del Palau ha estat el tercer concert que han ofert plegats, després d’exhaurir entrades a Lleida i Tarragona.

Grau explica que “Vam ser nosaltres que li vam demanar aquest concert perquè l’orquestra no l’havia tocat mai. Era una oportunitat treballar-lo amb una gran violinista com ella. Va acceptar immediatament. Hem pogut assajar molt, ha estat una gran setmana per a l’orquestra”.

Un violí del 1734

Midori toca un violí “ex-Huberman” Guarnerius del Gesú del 1734. “No menys importants són els arcs que empra, també unes joies”, comenta Grau. Es tracta de dos de Dominique Peccatte, un de François Peccate i un de Paul Siefried.

Midori, a qui Zubin Mehta va convidar quan tenia 11 anys per tocar amb la Filharmònica de Nova York, és també coneguda pel seu vessant docent. Quan tenia 21 anys va crear la fundació Midori and Friends, que vetlla per facilitar l’educació musical a estudiants sense recursos.

El programa del Palau ha inclòs, a més del concert de Brahms, l’Obertura-Fantasia de Romeu i Julieta de Txaikovski, que ha interpretat l’OCM.