L’Orquesta Simfònica Camera Musicae ha començat l’any recuperant alguns dels temes més emblemàtics de John Williams al Palau de la Música Catalana. El concert ha tingut una gran acollida i s’han ocupat totes les butaques excepte aquelles que cal deixar lliures per mantenir les distàncies de seguretat.

L’actuació ha començat amb el tema introductori de ‘La guerra de les galàxies’, al qual li han seguit quatre més de la mítica saga galàctica. En un segon acte, la Camera Musicae ha tocat altres bandes del repertori de Williams com els de ‘Harry Potter’, ‘E.T.’, ‘Jurassic Park’ o ‘Schindler’s List’. L’estil neoromàntic inconfusible d’aquests temes ha acompanyat la infància de diverses generacions i, per això, entre el públic hi ha hagut molts adults, però també els més petits.

Per segon cop, Virgínia Martínez ha estat la directora de l’orquestra. Enguany, els assajos han estat tot un repte per les mesures sanitàries i la reducció d’artistes per assegurar les distàncies de seguretat. Tot i així, se sent afortunada de poder tornar a actuar davant d’un públic quan moltes de les orquestres més prestigioses d’Europa han hagut d’aturar la seva activitat: “Em segueix emocionant després d’aquests mesos de pandèmia acabar un concert i veure gent aplaudint”, ha dit Martínez.