Ja està en marxa la 28a edició dels Tallers Oberts BCN. Es tracta d’unes jornades que organitza l’Associació d’Artistes i Artesans del Fad (A-FAD) per promoure la cultura artesanal de la ciutat.

“Ha aparegut gent que mai no havia vingut”

Enguany hi ha més de 150 tallers que hi participen. La Francesca Piñol és la propietària del Laboratori Tèxtil, al Camp de l’Arpa, i ja ha format part de la iniciativa diverses vegades: “És molt bonic i es crea una relació molt interessant amb els visitants.”

Per als artesans és una oportunitat de donar a conèixer la seva feina i de donar-li valor. L’Eulàlia Oliver és una de les fundadores del Taller Bugambilia, especialitzat en disseny de peces per a restauració. Oliver explica que li agrada ensenyar el taller i explicar què hi fan i reconeix que molts se sorprenen de la quantitat d’hores que dediquen a la feina.

Més tallers que mai

En aquesta edició dels Tallers Oberts hi han participat més artistes que mai. De fet, el 40 % d’espais s’han estrenat en aquesta iniciativa. Eva Blanes, membre de l’A-FAD explica que “es nota que hi havia ganes de tornar a l’activitat i al contacte” i assegura que aquest projecte és una gran oportunitat per conèixer el teixit artesanal de la ciutat: “Molts artistes treballem al nostre cau i és una oportunitat d’aproximar la feina d’una manera més personal.”

tallers oberts teler

Aquesta edició, a més, ha ampliat el perfil dels artesans i ha inclòs tallers de perfumeria, artesania i fotografia, entre d’altres. També han organitzat activitats i xerrades.