Nil Martín visita el betevé directe per posar-nos al dia de les novetats teatrals que podem trobar a Barcelona. En aquest cas ha vingut acompanyat de la creadora i performer Elaine Grayling, que estrena Man mano, il tempo scorre, una obra de teatre que barreja dos arts que l’apassionen: la cuina i el teatre. Es podrà gaudir d’aquesta comunió del 7 de novembre a l’1 de desembre a El Maldà.
L’herència gastronòmica italiana
L’espectacle gira al voltant de la trobada artística del teatre i la gastronomia, una experiència que parteix del record d’infància de la seva creadora, de família italiana, i que en fa partícip el públic fent-lo cuinar. La recepta que vertebra l’obra són uns nyoquis a la sorrentina. Grayling recorda moments d’infantesa amb la seva família amassant pasta i ara s’engresca a compartir-los amb els espectadors. “Ho recordo com un ritual familiar. És la idea del temps present compartit i tenia ganes de portar-lo a escena”, explica la creadora.
“Parar el temps i cuinar”
El primer concepte del títol de l’obra, man mano, és una expressió italiana per dir “a poc a poc”, “sense pressa”. “En un context en què tot és molt ràpid, cuinar amb calma és gaudir i compartir el moment. Gairebé és un acte anticapitalista“, exclama Grayling. L’espectacle “és un punt de reunió” d’aquells qui volen tornar a gaudir de les petites coses en companyia.
Una taula, estris de cuina i unes estovalles són tot l’attrezzo que necessita aquesta obra, que busca sorprendre el públic constantment. No hi ha grades ni guió. La poca dramatúrgia i el to de l’obra ens faran oblidar ràpidament que ens trobem en un teatre i ens veurem immersos en un taller de cuina o una trobada familiar, dependrà del record que ens evoquin els nyoquis.