El Maldà estrena la dotzena temporada amb 13 espectacles que tenen l’actualitat i la proximitat com a eixos vertebradors. Destaquen dues produccions pròpies: ‘The Cibels’, un “musical de confitura”, i ‘Hi I’m Steven’, “una exploració de l’evolució del comerç al barri Gòtic”. Les malalties minoritàries, la corrupció i la pèrdua d’identitat dels barris de Barcelona són alguns dels temes que aborda el teatre de cara a la temporada 2024-25.
Núria Cuyàs, actriu i membre d’Els Pirates —companyia que gestiona El Maldà—, explica que com a sala de proximitat volen “escoltar les minories, tot allò que queda amagat en un món cada vegada més globalitzat”. Entre els muntatges de la nova programació trobem l’estrena dels nous espectacles del Col·lectiu Desasosiego i Daniel Anglès i el retorn de ‘Les dones sàvies’, ‘Amor a mort’ i ‘Els secundaris’, tres de les cinc produccions de creació pròpia que hi haurà. També es recupera ‘Observin aquests fills de puta’, un dels èxits de la temporada passada, a càrrec de Dúo Fàcil.
Nou local a Sants
Més enllà dels espectacles, una de les principals novetats de cara al nou curs és l’obertura d’un local al barri de Sants en col·laboració amb el projecte On el teatre batega. Es tracta del Robrenyo, un espai de creació obert a les companyies de la ciutat amb 170 metres quadrats, una sala d’assaig, taller, magatzem i oficines. El posen en marxa després de guanyar un concurs públic a través de la convocatòria Amunt persianes, de l’Ajuntament de Barcelona.
Pràcticament 10.000 espectadors la temporada passada
La sala va tancar la temporada passada amb un total de 9.759 espectadors i un 80 % d’ocupació. Segons Marina Marcos, codirectora del teatre, els números confirmen que mantenen “un públic fidel” i que sumen “nous espectadors cada temporada”. El Maldà fa valdre també les 65 funcions fetes arreu del territori català i anuncia que aquest any tindrà set espectacles de gira que arribaran també a les illes Balears i a l’Argentina.