‘Manicomio’ arriba a Barcelona per cinquena vegada. El Circo de los Horrores celebra enguany el seu desè aniversari i, per això, ha instal·lat l’espectacle al Port Vell des d’aquest dimecres fins al 2 de juliol. Algunes entitats consideren que s’estigmatitza les persones amb problemes de salut mental, tot i que des d’El Circo de los Horrores rebutgen aquesta idea.

Segons han explicat els organitzadors, el xou disposarà de l’actuació  d'”acròbates alineats, malabaristes excèntrics i pallassos degenerats“. Per això, alguns entitats, com Obertament, consideren que l’espectacle humilia el col·lectiu de persones amb problemes mentals. Suso Silva, director i creador d’El Circo de los Horrores, desmenteix aquestes afirmacions. “Això és un espectacle de ficció. Si ara no podré ni tocar un manicomi sent una ficció…”, ha lamentat. “No tractem en cap moment d’una manera banal qualsevol malaltia. Nosaltres som uns bojos, però uns bojos actors, bojos monologuistes, bojos artistes de circ.”

L’obra trasllada l’espectador a un manicomi antic i tenebrós del segle XVIII. Ja se n’han venut 12.000 entrades i els organitzadors esperen omplir totes les butaques fins al 2 de juliol.