L’entitat cultural Rebobinart i el districte de les Corts han posat en marxa una intervenció artística per donar visibilitat a les persones grans del barri, un dels col·lectius que més està patint la pandèmia. En total, s’han pintat una cinquantena de caixes de semàfor amb retrats i frases de set de les persones grans més implicades del districte.

Un projecte gestat en confinament

Des de Rebobinart –que compta amb altres intervencions artístiques al barri– asseguren que el projecte es va gestar durant el confinament. La comissària de projectes de l’entitat, Carla Gimeno, explica que van estar pensant en “diferents maneres d’apropar-nos a aquest col·lectiu per tal de connectar-lo amb la ciutadania, i d’alguna manera, que la gent que passés pel carrer pogués connectar-se amb ells sense estar-hi en contacte directe físicament.”

Un segon ús per a les caixes de semàfors

Finalment, es va decidir aprofitar elements de l’espai públic sense ús, com són les caixes de semàfor, per fer-hi la intervenció. El periodista Carlos Márquez, col·laborador del programa ‘Bàsics’, de betevé, va ser l’encarregat de fer les set entrevistes, la fotògrafa Laura Abad va fer-ne les fotografies, mentre que l’artista Octavi Serra va fer les intervencions al carrer.

Un mapa amb totes les intervencions

El projecte es completa amb un web en què els interessats poden trobar les entrevistes senceres i el reportatge fotogràfic, així com un mapa on es poden buscar cadascuna de les cinquanta intervencions.