Dimecres passat va ser el tret de sortida a la 22a edició del Barcelona Poesia, l’habitual festival de poesia que aterra a Barcelona cada mes de maig. Aquest any ho fa amb una programació especialment híbrida i plural. Una de les actuacions més esperades ha tingut lloc aquest dissabte amb l’humorista italià Leo Bassi.

Durant la seva participació, Bassi ha representat la seva cerimònia litúrgica dedicada a honorar la figura de l’aneguet de goma: la missa patòlica. L’objectiu és rendir culte a un Déu altruista i gens divinitzat. “Els Déus monoteistes són perfectes. En la meva opinió, ja no estan en sintonia amb l’ambient que vivim. Per això, és necessari homenatjar una divinitat imperfecta“, assegura Bassi.

Amb iniciatives com aquesta, el Barcelona Poesia segueix apostant per una programació diversa i plena de sorpreses. La cocomissària del festival, Àngels Gregori, assegura que es tracta d’un festival consolidat amb un públic molt fidel. Per aquest motiu, “amb propostes més suggeridores, engrescadores i també més arriscades, com la de Bassi, volem conquistar nous públics”.

El festival s’allargarà fins al proper dia 16 de maig i organitzarà actuacions en diversos formats artístics. Totes al voltant de la poesia i amb l’objectiu d’apropar al públic poetes de casa nostra, però també internacionals. Se celebrarà la vigència d’autors més clàssics com Joan Brossa o Pere Quart, però també d’altres com l’humorista Pepe Rubianes.