Ha començat la cinquena edició de la Fira Literal, que fins diumenge acull diversos debats i ponències sobre pensament i literatura radical al recinte de la Fabra i Coats, a Sant Andreu. Enguany l’esdeveniment gira entorn de dos eixos: l’economia feminista i l’augment del feixisme. Els principals ponents que donen veu a aquests temes seran Sílvia Federici, una filòsofa i activista feminista, i l’islandès Eiríkur Örn Norddahl, que ha centrat la seva obra narrativa i poètica en la xenofòbia.

A banda d’aquestes dues conferències més destacades, la Literal acull l’Espai Calma, un lloc a l’aire lliure dedicat a la música i la poesia. També hi ha un mercat del llibre que té 100 expositors, alguns, d’editorials internacionals.

Un altre espai que repeteix aquest any és la Literal Kanalla, enfocat a infants i famílies. L’organització creu que aconseguir que els nens es qüestionin el món en què vivim ja és un acte radical en si.

La Literal Pro reuneix els professionals del sector

En el marc de la fira, s’organitza per primera vegada la Literal Pro, un espai de trobada de professionals del sector en què han participat 64 editorials (35 d’internacionals i 29 d’arreu de l’estat). La intenció és sumar qualitat i convertir la fira en un referent internacional de la literatura que busca transformar la societat.