Sense la seva eterna guitarra i amb posat seriós. El conegut Peret ha fet una conferència sobre els orígens i l'evolució de la rumba catalana. Era la part teòrica de la lliçó. La sessió pràctica s'ha fet al matí. L'Associació de Foment de la Rumba ha ofert tallers oberts a tothom sobre percussió, ball i guitarra. Els mestres, músics professionals que, pas a pas, han explicat com tocar una bona rumba catalana. No hi podia faltar, és clar, la classe sobre el mític ventilador. DAVID VILLAR "És una oportunitat perquè a part de ser gratuït, és la forma d'explicar-t'ho perquè vas a una escola de música i t'ensenyen sobre harmonia però això és música de carrer" LAIA ALEMANY "M'agrada la música, el ritme que té i he pensat que per què no, aprendre a ballar" TXARLY BROWN, president de Foment de la Rumba Catalana "Nosaltres el que volem és regalar a la gent els nostres coneixements, el nostre neguit, les nostres fantasies perquè en gaudeixin i creiem que la millor manera és fer una diada de portes obertes." Una diada que, per ara, només té dos anys d'història. Els organitzadors, però, asseguren que serà una cita anual.

La música de la rumba ha estat present durant tot el matí, gràcies a grups i alumnes que han tocat temes adaptats als nens i nenes, mentre se servia xocolata calenta.

Tota pràctica requereix d’una bona base teòrica. Per això no hi han faltat classes ni taules rodones amb la participació de l’integrant de Gertrudis i musicòleg Xavi Ciurans, el musicòleg Jofre Gasol o la balladora Josefa Becas Batista “Tia Pepi”.

El plat fort el serveix Peret, rei de la rumba per antonomàsia. Ho farà aquesta tarda amb una “master class” sobre la rumba catalana. Tancaran la jornada més de trenta formacions musicals, com ara Sabor de Gràcia, la Troba Kung Fu, Los Manolos o Gertrudis, amb una “jam session” que s’allargarà fins les 23 h.

diada de portes obertes per difondre’n la música, el ball i la història. Aquest matí s’hi han fet tallers pràctics però el plat fort el trobarem a la tarda. Peret, el rei de la rumba, farà una classe magistral, seguida d’una “jam session” en què participaran més de trenta formacions, com ara Sabor de Gracia, Los Manolos o Gertrudis.