No és casualitat que la presentació de l’obra s’hagi fet a les columnes de la Font Màgica. Aquesta obra de Puig i Cadafach també va ser censurada pel dictador Primo de Rivera qui les va fer enderrocar. Com també va censurar aquesta sarsuela. El Teatre Victòria, presenta ara la recuperació de la ‘Cançó d’amor i guerra’ de la mà de la companyia +Sarsuela que va començar a treballar en l’obra l’any 2009.

El resultat ha estat una producció que incorpora canvis d’escenografia, vestuari i direcció escènica. Es recuperen tots els fragments censurats, tant musicals com escènics, i porta a escena l’obra tal com la van concebre els creadors. Compta amb la música original del compositor valencià Rafael Martínez Valls.

L’obra està ambientada el 1793, en un poble de la Catalunya Nord. L’eix central és una història d’amor enmig dels anys convulsos de la revolució francesa. Vol ser un clam a la llibertat dels pobles, així com una revindicació de la dona.

La popular sarsuela catalana es podrà veure entre divendres, 29 de març, i dilluns, 1 d’abril, amb uns preus que oscil·len entre els 25 i els 35 euros.