JORDI PUJOL, expresident de la Generalitat "És que de vegades hi ha coses que irriten una mica. Per exemple, diuen un argument que llegia: 'Escolti, això no ha passat mai, i la gent no està acostumada'. Home, això no ha passat mai, perquè vam tenir una dictadura d'en Franco que ho va prohibir" "De la mateixa manera que a mi em deien quan vam fer TV3: 'Escolti, ho trobarà estrany, perquè no ho ha fet mai, si no ha vist mai televisió en català...'. Coi, clar que no ha vist mai televisió en català... Si per fer una tarja d'una invitació de casament en català et posaven una multa l'any 1940, i el 43, i el 45... i si la meva mare ja als anys 60 a una duana va voler parlar en català amb els guàrdies civils i la van vexar, la van registrar de manera vexatòria..." "No s'havia fet res en televisió. A la gent li estranyarà veure TV3 en català, de veure en Gary Cooper en català, no ho veu? El que veig és que vostè té mala fe contra el català" "I ara la gent que em diu, escolti és que la gent no hi anirà a veure cinema en català. Home, provem-ho, provem-ho en sèrio" "Perquè si ara vols veure una pel·lícula en català, has de buscar... és complicadíssim veure una pel·lícula en català..."

Pujol ha dit que durant els governs de Convergència i Unió ja es va intentar negociar amb les distribuidores per tal de canviar els percentatges, però que no se’n van sortir. L’expresident de la Generalitat ha donat el seu suport per mirar de revertir aquesta situació, que considera “injusta”.

Ha animat a provar de fer cinema en catalàa les sales per veure seriosament si hi ha pèrdua d’espectadors, i ha posat com a exemple la creació de TV3 a l’hora de potenciar la llengua del país.