llibres

Aquest divendres, començarà la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc al Moll de la Fusta fins al 19 de setembre. Comptarà amb més de 200 expositors, entre editorials, llibreries i institucions. També hi haurà fins a 250 activitats, com presentacions, recitals, itineraris literaris i xerrades, entre d’altres. Enguany, la presència de segells editorials tornarà a ser de rècord, amb 185. També hi han confirmat la participació 19 llibreries, una distribuïdora, nou universitats i 12 institucions.

Organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya, des de la primera edició, el 1983, la Setmana del Llibre en Català pretén donar visibilitat als llibres i les revistes en llengua catalana, alhora que vol fomentar la prescripció de la lectura. A més, constitueix una oportunitat per trobar novetats, recuperar antics fons editorials i gaudir de lectures en veu alta amb autors, actors i periodistes reconeguts.

La setmana torna al Moll de la Fusta, com l’any passat, per raons sanitàries. Com a novetat important per als visitants, de dilluns a divendres, la fira només obrirà a la tarda i al vespre, de 16.30 a 21 h, mentre que el cap de setmana l’horari s’ampliarà a tota la jornada, de 10.30 a 21 h. L’excepció serà el diumenge 19 de setembre, dia de la cloenda, quan tancarà a les 14 h.

Enguany, s’hi lliurarà el Premi Trajectòria a l’escriptor mallorquí Biel Mesquida, mentre que també s’hi recordarà la figura d’Isabel-Clara Simó.