Comença un any més l’activitat escolar i escènica de l’Institut del Teatre, enguany, però, marcada pel context polític que viu Catalunya en aquests moments. Magda Puyo, directora del centre, ha lamentat la repressió policial que es va viure durant l’1 d’octubre a Catalunya i ha dit que se sent orgullosa “dels alumnes de l’institut i dels veïns del Poble-sec que van viure aquí aquesta jornada històrica”. També ha manifestat que no té paraules per definir la situació política actual.

La presidenta de la Diputació de Barcelona i de l’Institut del Teatre, Mercè Conesa, ha adreçat unes paraules als assistents apel·lant a mantenir una actitud pacífica i cívica com la que s’ha tingut fins ara. També ha dit que espera que els alumnes aprofitin el seu pas per l’entitat i aconsegueixin consolidar-se com a actors i poder viure del seu art.

Les mostres artístiques tampoc no hi han faltat. L’actor Manel Barceló ha fet una lliçó magistral parodiant les tècniques d’interpretació mentre representava fragments d’obres de Shakespeare com ‘Hamlet’ o ‘Ricard III’. Els assistents també han pogut gaudir d’un fragment de la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2015: ‘Gold dust rush’. 

Per acabar, els alumnes de dansa han dut a terme una acció col·lectiva anomenada Ales, a partir d’un fragment de l’estol de Roser López Espinosa.