En només un cap de setmana a la cartellera, 'Lo imposible' ja s'ha creat una reputació de pel·lícula dura, d'aquelles no aptes per a persones sensibles. "Jo no la veuré. M'han dit que es dura i trista. I ja tinc prou tristeses a la vida com per afegir-n'hi més." Ara bé, la xifra rècord de més d'un milió d'espectadors posa de manifest que l'opinió de la majoria és una altra. "Què fem tapant-nos els ulls per no veure les desgràcies? S'ha de veure aquesta pel·li." Una pel·lícula que narra les vivències d'una família espanyola que va patir el tsunami que va arrassar el sud d'Àsia el 2004. Una història intensa i molt real. Per alguns, fins i tot massa. Prova d'això en són els desmais que es repeteixen a moltes de les sales que la projecten. Segons expliquen els treballadors, al cinema Lauren Universitat hi va haver dos casos aquest cap de setmana i al Renoir Floridablanca dos més. Cinesa també reconeix indisposicions entre els espectadors tot i que no les pot quantificar. A més, missatges de twitter evindencien que aquests no són casos aïllats. Tot i això, la major part del públic suporta bé la cruesa de les imatges. Hi ha qui fins i tot se sorprèn... "Ah sí? Però qui? Els espectadors? Bé, fa una mica de peneta però no n'hi ha per a tant." "És dura però no tant, acaba molt bé." "No és per sortir de la sala ni molt menys." En tot cas, els més aprensius que no facin cas del cartell, que marca el límit d'edat als 13. Una recomanació que si fem cas dels incidents d'aquest cap de setmana és, potser, massa optimista.

El nou treball del director barceloní reprodueix una història real, la d’una família espanyola que viu la tragèdia del tsunami de Tailàndia, el 2004. En alguns moments, Bayona mostra imatges que poden ferir la sensibilitat de l’espectador. I així ha estat. Segons ha informat el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), s’ha atès des de divendres almenys sis espectadors per desmais durant la projecció del film en sales de Catalunya. Aquí a Barcelona, els treballadors del cinema Lauren Universitat reconeixen que dues persones s’han desmaiat aquest cap de setmana mentre miraven la pel·lícula. El mateix diuen els treballadors del cinema Renoir Floridablanca, on dues persones més han patit desmais. També es té constància d’episodis semblants a Madrid, Ourense i a Sant Sebastià, i fora de l’Estat espanyol, a Toronto.

Durant aquest primer cap de setmana a les cartelleres, la pel·lícula ha tingut un gran èxit de públic, amb més d’un milió d’espectadors. La consultora multinacional Rentrak li atribueix guanys de fins a 10,3 milions d’euros, cosa que suposaria un rècord de recaptació en tota la història de les taquilles espanyoles. Aquest fet té molta importància després de la pujada de preu als cinemes a causa de l’augment de l’IVA.

Fins ara el rècord el tenia la pel·lícula ‘Pirates del Carib’ amb una recaptació de 8,8 milions d’euros el 2006.

La superproducció cinematogràfica ‘Lo imposible’ ha costat més de 30 milions d’euros i també va tenir molt èxit de públic i crítica durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i en el Festival de Cinema de Sant Sebastià.