La sala de màquines de la Font Màgica es troba just a sota del sortidor principal. Quatre bombes d’aigua s’encarreguen de fer sortir l’aigua a través dels 3.620 brolladors. Els jocs de llum els creen més de 4.500 bombetes blanques i un prisma amb les cares de colors que va il·luminant la font amb diferents tonalitats. La llum escalfa l’aigua i aquesta s’ha de refredar amb uns ventiladors, situats també a sota del sortidor principal.

Hi ha 7.000 milions de combinacions de llum i aigua que es programen des d’una sala de control ubicada a l’edifici que es troba al final de l’avinguda de Maria Cristina, a la banda dreta. Antigament, el control es trobava a les Torres Venecianes que toquen a la plaça d’Espanya. Ara, només es necessiten tres operaris, en comparació amb els 20 que s’ocupaven d’engegar la font quan el procediment era manual. A partir del sistema informàtic i segons la música, es combinen la llum i l’aigua al ritme de les melodies.

Cada any es canvia el repertori i s’hi incorporen les cançons més famoses de l’any. Enguany, la novetat és un espectacle amb cançons infantils com les del Club Super 3. També n’hi ha que es mantenen any rere any, com el clàssic ‘Barcelona’ de Freddie Mercurie i Montserrat Caballé. Més de dos milions de persones visiten anualment aquest espectacle gratuït.