Els quatre films programats, segons la Filmoteca, “revelen el pensament profund de Farocki per esbrinar allò que hi ha darrere les imatges produïdes per la societat contemporània“. El divendres 2 de setembre a les 19 h es projectarà ‘La doble cara de Peter Lorre’, un film que commou sobre la vida d’aquest mític actor exiliat a Califòrnia. L’altre film de la sessió de divendres és ‘Jean-Marie Straub i Danièlle Huillet estan rodant una pel·lícula segons la novel·la “Amèrica” de Kafka’ (1983), un homenatge a Straub, cineasta exemplar per Farocki.

La sessió del dissabte 3 de setembre començarà a les 19.30 h amb la projecció d’El sabor de la vida’ (1979), sobre la vida quotidiana berlinesa dels anys vint. Seguidament, es podrà veure ‘Vida-RFA’ (1989-90), una dissecció sorprenent de la República Federal d’Alemanya, en què la vida se’ns mostra com una representació.

Farocki va néixer el 9 de gener de 1944 a Novy Jicin (Neutitschein), en aquells moments Sudetengau, avui República Txeca. Entre 1966 i 1968 estudià a la recentment oberta Acadèmia de Cinema i Televisió de Berlín, de la qual va ser expulsat per motius polítics per pertànyer al grup Agitrop, creadors de films de propaganda revolucionària. Durant deu anys va ser, a més a més, redactor i editor de la cèlebre revista de cinema ‘Filmkritik’. El 1990 s’aboca al món de les arts visuals creant diverses instal·lacions i celebrant exposicions col·lectives o individuals a museus i galeries d’arreu del món. Al llarg de 35 anys va produïr més de 100 obres, que inclouen cinema, televisió infantil, documentals, assajos cinematogràfics i cinema de ficció. Va morir a Berlín l’any 2014.