Aquest festival és una de les poques propostes especialitzades en aquest gènere que hi ha al país. De fet, el seu director, Diego Murciano, creu que cal crear  més espais per oferir espectacles de titelles: “Aquest gènere no gaudeix de tota l’estimació que necessita. A Catalunya hi ha molts espectacles de titelles i cal crear circuits perquè es puguin visibilitzar”. Per això intenten donar oportunitats a companyies residents a Catalunya, que hi participen amb espectacles molt variats: ombres xineses, manipulació d’objectes i tot tipus de titelles.

Després de vuit edicions, el festival s’ha consolidat com una activitat cultural amb una oferta pensada per als més petits, però també per entretenir els pares. A més, el certamen vol potenciar els carrers del Poble Espanyol com a escenaris culturals, aprofitant que el recinte està tancat al trànsit. Des de l’organització expliquen que una de les seves voluntats és donar vida als carrers i per això hi ha set escenaris diferents, la majoria a l’aire lliure.

Personatges màgics

Entre els titelles d’aquesta edició hi ha dos gats de mida humana que viuen en una fàbrica de llana, un drac màgic, un esquelet roquer, o fins i tot, Salvador Dalí. Hi ha fins a 13 propostes diferents i cinc són estrenes absolutes.  És el cas de l’espectacle ‘Ombres’, de la companyia El gecko con botas; ‘El viatge dels tres porquets’ de Titelles Vergés; ‘Circ Llull’, de Micro Troup; ‘Music box’, de Fadunito; i finalment,  ‘Nòmada’, de Pinotxo en bicicleta. Una de les fundadores de la companyia, Inés Alarcón, reconeix que és un èxit que hagin programat el seu espectacle al festival: “El públic és molt acollidor, l’espai és molt maco i a Barcelona no hi ha altres festivals amb nom com aquest.”

Un nou espai lúdic

Entre les novetats d’aquesta vuitena edició hi ha hagut Cal Titella, un espai de creació on el públic ha pogut jugar fent anar els ninots. Es tracta d’una instal·lació de 300 metres quadrats amb 16 petits teatres i més de 150 titelles.

El preu de l’entrada és de 14 euros per als adults, 7 per als nens de 4 a 12 anys i gratuït per a menors de 4 i socis del Poble Espanyol.