Al certamen s’hi han tastat les receptes més representatives de la gastronomia nipona, s’hi han vist alguns dels vestits més tradicionals, i s’ha pogut admirar com celebren els japonesos el solstici d’estiu. I és que el Matsuri és un esdeveniment típic als estius del Japó, on ofereixen tot tipus d’espectacles al voltant de la cultura nipona.

El festival dura tot el cap de setmana i ofereix des de les 12 fins a les 20 h un programa d’actuacions i demostracions d’artistes procedents de l’Orient més llunyà.  Els assistents poden gaudir d’actuacions de músic de renom del país. Per exemple, hi actua Tomoko Takeda amb el Shinoube, que és com una flauta travessera, o Etsurou Ono amb el Tsugaru Shamisen, que és una guitarra de tres cordes típica del Japó.

També s’hi pot tastar la cuina tradicional del Japó a través de diverses furgoteques, que aquest cap de setmana fan una parada especial al Moll de la Fusta. A més, també s’hi poden comprar productes típics del país com kimonos o peces de ceràmica.

Una de les novetats d’aquest any és la participació d’uns gegants japonesos, que han ballat acompanyats de gegants de la ciutat.