Nascut l’any 1928, Màrius Sampere formava part de la generació de poetes catalans que havien nascut abans de la Guerra Civil. Sampere ha estat de les veus més singulars de la poesia catalana, i ha mort la matinada d’aquest dissabte als 89 anys després d’una llarga malaltia.

El seu primer llibre de poemes, ‘L’home i el límit’, fou guardonat amb el Premi Carles Riba l’any 1963. Després d’aquest en vingueren molts més. L’últim, el Lletra d’Or, l’any 2016, per ‘L’esfera insomne’. Però abans també va obtenir el Premi Nacional de Literatura o la Creu de Sant Jordi.

Els poemes de l’escriptor barceloní engloben un ampli ventall de conceptes que van des dels éssers humans i les seves emocions fins a les tragèdies, l’amor, el dolor i la mort. Màrius Sampere va parlar de la seva trajectòria en aquesta entrevista el 2016 al programa ‘Àrtic’, de betevé.

L’escriptor barceloní estava preparant actualment una antologia de la seva obra, i l’última novel·la que havia publicat va ser ‘Àlien i la terra promesa’, aquest any.