Al voltant de 100.000 persones, segons l’organització, han visitat alguna de les 31 instal·lacions del festival Llum BCN 2021. La mostra d’art públic del districte de Sant Martí tanca portes aquest diumenge després de tres dies d’activitat en un format especial a causa de la pandèmia.
L’edició de tardor en interiors de museus i altres espais de creació artística
La pandèmia va obligar a canviar les dates d’aquesta desena edició, que normalment, se celebra el mes de febrer. El format d’enguany també ha patit algunes variacions. La més destacada ha afectat la distribució de les activitats que s’han dut a terme per tot el districte de Sant Martí, en lloc de centralitzar-se al barri del Poblenou. Moltes de les activitats, que habitualment es fan a l’aire lliure, s’han traslladat a interiors de museus o sales de creació artística, amb aforament limitat i reserva prèvia d’entrada. És per això que, durant aquesta edició 2021, no hem vist les típiques imatges dels carrers de Poblenou plens de gom a gom, durant els dies en què se celebra la mostra.
L’ESAD de l’Institut del Teatre i l’Escola Massana, premis de l’edició 2021
El festival destaca per una programació en què els creadors consolidats conviuen amb les aportacions de l’alumnat de diferents escoles de la ciutat. Enguany s’hi han pogut veure 16 instal·lacions d’escoles. ‘CARAB’, la instal·lació presentada per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, i ‘Ombres que són Llum’ de l’Escola Massana han estat les propostes guanyadores del premi que cada edició concedeix un jurat especialitzat.
Llum BCN 2022 tornarà al format habitual
L’organització preveu que l’onzena edició del festival Llum BCN tornarà al seu format habitual. Tindrà lloc el mes de febrer, i recuperarà l’espai públic com escenari principal.