Festival 42

(ACN) La primera edició del 42, Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, tanca portes aquest diumenge “amb gran èxit de participació”. Unes 6.000 persones han seguit les 74 activitats programades des de dimecres a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra.

Concretament, uns 4.000 espectadors han assistit de manera presencial a alguna de les sessions o activitats i unes 2.000 les han seguit de manera virtual a través de les retransmissions en directe per la web de Barcelona Cultura. L’ICUB ha considerat que “la bona rebuda del públic garanteix la continuïtat del festival”, que vol ser una nova cita literària anual de la ciutat.

La primera edició del festival de gèneres fantàstics ha estat comissariada per l’escriptor i professor Ricard Ruiz Garzón i s’ha endinsat en formats tan diversos com els videojocs o les sèries de televisió. Ruiz Garzón ha considerat que aquesta primera edició demostra que “s’està produint un canvi cultural i generacional en relació amb els gèneres fantàstics en el qual Barcelona pot tenir un paper dinamitzador i prescriptor creixent en l’àmbit literari”. A més ha assegurat que el festival “ha superat les expectatives en quantitat i qualitat”.

En aquesta primera edició hi ha hagut més de 200 convidats i amb la complicitat i la col·laboració d’una trentena d’editorials.