‘Bicicleta’ va ser una revista llibertària que es va publicar a Barcelona, València i Madrid entre el 1977 i el 1982. La Fundació Salvador Seguí ha volgut reeditar-la amb una selecció de continguts de les 47 publicacions de l’època per fer-ne un homenatge.

Una de les motivacions que els ha portat a donar una segona vida a aquesta capçalera és la vigència de molts dels seus continguts. “40 anys després, la vida continua igual”, asseguren els impulsors, que han plasmat aquest eslògan a la portada. “Hi ha moltes temàtiques que continuen vigents ara, que ja ho estaven fa 40 anys i no ha canviat res”, reivindica Jesús Bolinaga, exmembre de ‘Bicicleta’.

360 pàgines amb alguns continguts inèdits

L’exemplar conté 360 pàgines de cròniques, reportatges i fotografies contemporànies de l’època de la Transició. Molts dels seus continguts són inèdits i només es poden trobar en aquest títol. Per exemple, hi ha anàlisis periodístiques sobre 23-F que no s’han publicat a cap altre mitjà de comunicació. També tenen els primers textos traduïts al castellà de Noam Chomsky sobre l’antiimperialisme americà.

Els interessats poden adquirir l’exemplar a través del web verkami.com per 25 euros, si es demana des d’Espanya. També s’hi poden fer aportacions voluntàries. Quan acabi aquesta campanya, asseguren que també intentaran que arribi a algunes llibreries físiques i virtuals.