Els veïns d'Alcolea del Mig han fet honor al nom del seu carrer i a primera hora del matí ultimaven els detalls dels seus guarniments. I fent també un joc de paraules, han decorat el carrer amb motius a mig acabar. Un xic més amunt, els seu veïns d'Alcolea de Dalt han posat el toc mediàtic amb la decoració d'un famós personatge de dibuixos animats. Amb la Hello Kitty esperen recuperar el primer lloc dels carrers guarnits. L'hi hauran d'arrabassar als del carrer de Valladolid. Pels membres actuals de la comissió de festes aquest és l'últim any que participen a la festa major. En total són 15 carrers que es decoren per la Festa Major de Sants, un més que l'any passat. Els novells, el d'aquí darrere, el carrer de Vallespir de Baix, que donen la benvinguda als seus primers visitants amb una enorme pancarta. Han hagut de començar de zero, i han aprofitat qualsevol material usat per fer la decoració del carrer. Tant els debutants, com els que s'acomiaden, com els més veterans sabran demà la sort dels seus guarniments.

Materials reciclats i molta imaginació són els protagonistes de les voreres del barri de Sants durant els dies de festa major. A l’edició d’enguany hi participen 15 carrers i places, un més que l’any anterior, ja que s’hi ha sumat Vallespir de Baix amb un decorat marí basat en la reutilització d’objectes. Per la veïna del carrer, Joana Fuentes, la idea és “passar-s’ho bé”, tot i que no es tinguin tant recursos per als guarniments.

Aquest any les festes de Gràcia i les de Sants coincideixen quatre dies, i això pot afectar l’afluència de gent al barri de Sants. Els veïns confien que a partir de dimarts hi assistirà més gent i entre bromes diuen que “així es queden les destrosses a Gràcia”.

I precisament per evitar que es trenquessin els decorats els participants del concurs no han enllestit els guarniments fins aquest matí. Fins i tot, hi ha participants que s’hi han estat tota la nit treballant, i ni s’han acostat a sentir les traques que han encès al carrer d’Alcolea o Rosés.

Demà sortiran de dubtes i coneixeran els guanyadors del concurs en un acte que se celebrarà al Parc de l’Espanya Industrial a les 19.30 h.