2012 Joan Fortuny

Joan Fortuny és el cantant i saxofonista d’Elèctrica Dharma. El grup musical, conegut per la fusió de música tradicional catalana amb jazz i rock, va sorgir del barri de Sants.

2011 Núria Feliu

La cantant santsenca Núria Feliu va celebrar el seu 70è aniversari i els 50 anys de professió sent la pregonera de la Festa Major. Feliu va fer una crida al civisme durant les festes. La trajectoria de la cantant va començar en aquest barri, fent teatre a Sant Vicenç de Paul d’Hostafrancs. El setembre de 2011 Núria Feliu va estrenar una geganta, que va cedir al districte el passat mes de maig.

2010 Amparo Moreno

La polifacètica Amparo Moreno va optar per un pregó amb tocs d’humor. També es va referir als immigrants del barri i va acomiadar el discurs amb diversos idiomes. Moreno ha estat vinculada a Sants des de la infància. Va ser una de les actrius principals d’El Molino i, posteriorment, ha donat vida a personatges diversos tant damunt de l’escenari com a el cinema i la televisió.

2009 Lloll Bertran

L’actriu, cantant i “xou-woman” igualadina Lloll Bertran va encetar la Festa Major amb una demanda al barri de Sants: que no perdés la seva identitat. Per al discurs, la Lloll va canviar la prosa per les quartetes rimades. El 2009 no es va poder fer el pregó al parc de l’Espanya Industrial per obres, es va traslladar al passatge de Vapor Vell.

2008 Carles Canut

L’actor Carles Canut va animar el barri de Sants a obrir-se a la immigració en el pregó de 2008. Canut també va fer un repàs per la història de Sants, citant artistes i personatges rellevants. El personatge més recordat d’aquest actor és “en Rafeques”, però també ha actuat a Macbeth, Tirant lo Blanc, Peer Grynt, entre d’altres.

2007 Joan Pera

El mataroní Joan Pera va reivindicar l’orgull santsenc, afegint acudits relacionats amb l’actulitat del barri d’aquell moment com el pas de l’AVE. L’actor també va fer un apunt sobre la tradició associativa del barri. Una de les obres de teatre més reconegudes de Joan Pera és l”Extranya parella’, que va interpretar amb Paco Morán. Pera també és el doblador de Woody Allen en català.

2006 Jordi Sans Juan

El 2006 Sants va tenir un pregoner waterpolista, Jodi Sans Juan. Aquest veí de Sants ha competit en cinc Jocs Olímpics i ha aconseguit tres medalles en els campionats mundials i dues d’olímpiques. Sans Juan va recordar els seus inicis a la piscina del Vapor Vell.

2005 Jordi Évole

Jordi Évole va inaugurar la Festa Major el 2005 amb un discurs irònic i sorneguer. Llicenciat en Ciències de la Comunicació, va començar la seva trajectòria a Ràdio Barcelona. L’any 2000 va començar a treballar al costat d’Andreu Buenafuente. Anys més tard, es va donar a conèixer com el “follonero”.

2004 Teatre de Guerrila

El pregó de 2004 es va haver de suspendre a mig discurs perquè un grup del col·lectiu ocupa va protestar pel desallotjament de l’antiga fàbrica Hamsa. Quim Masferrer, Rafel Faixedas i Carles Xuriguera van fundar la companyia Teatre de Guerrilla el 1998. El 2010, però, dos membres van deixar el grup.

2003 Consol Cirera

Consol Cirera, el personatge interpretat per l’actiu Mont Plans va aixecar el teló de la Festa Major. L’actriu ha treballat amb la Cubana i Dagoll Dagom.