La figura de Ramos no és casual. L’actriu va iniciar carrera com a vedette a El Molino per fer el salt televisiu, més tard, amb El Terrat i La Cubana. L’hem pogut veure en programes com ‘El intermedio’ o ‘Saturday Night Live’, i fins i tot al cinema, al llargmetratge de Pedro Almodóvar ‘Volver’. L’actriu coneix bé el barri perquè n’és veïna i ha volgut destacar-ne les virtuts però també els aspectes millorables, conscient que algun polític parava l’orella. El pregó de Yolanda Ramos no ha estat excessivament festiu, sinó més aviat nostàlgic, proper i una injecció d’optimisme en aquests temps de crisi.

El nou regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha destacat que en aquesta ocasió es torna a recuperar El Molino com a espai per donar el tret de sortida a la festa major, ja que en els darrers anys es feia des de la plaça del Sortidor.

Els Gegants, els Castellers i els Tabalers dels Diables del Poble-sec han dibuixat la imatge festiva, aquest matí. El vespre és el torn de la música amb un concurs de ball i un concert a càrrec de Bielako & The Bombins i Els Kumbes del Mambo.

Durant aquests dies de festa major, també hi haurà música, tallers, concursos, espectacles de màgia i titelles i, com és habitual, la creació artística tan present al barri.