El documental ‘Vides sense sostre’ explica la situació de sensellarisme del Benedicto Galpasoro i el Miguel Giecco, que fa diversos anys que dormen als carrers de Barcelona. El projecte audiovisual, acompanyat d’una exposició fotogràfica, ha estat creat per un grup d’estudiants de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona, EMAV, gràcies al concurs DocsCooperants que organitza el Casal Jove Casa Sagnier.

Visibilitzar el sensellarisme

Es tracta d’un projecte audiovisual fet per nou estudiants de l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona que volen visibilitzar la problemàtica de la situació de sensellarisme i donar veu a dues persones que ho estan patint. Un documental que, a part de posar en pràctica els seus coneixements tècnics, també els ha fet obrir els ulls davant aquest problema:

El que ens va sorprendre és que els dos protagonistes venen de famílies benestants. ”
Roger Gracián, coautor del documental

Exposició fotogràfica

Els creadors del documental van voler acompanyar-lo amb una exposició fotogràfica, que es pot veure fins a final de desembre a l’Espai Jove Casa Sagnier. La mostra vol plasmar el dia a dia dels protagonistes del documental amb fotografies espontànies. “Vam passejar amb ells per Barcelona i mentre parlàvem, dues persones de l’equip eren les encarregades d’anar fent les fotos”, explica Willie Román, cocreador del documental.

DocsCooperants, premi a la creació jove

El documental i l’exposició ‘Vides sense sostre’ van guanyar el concurs DocsCooperants 2019, que premia avantprojectes audiovisuals de temàtica social amb 2.000 euros i assessorament. Durant l’any 2020, els alumnes de l’EMAV han fet realitat aquest projecte de forma professional. “DocsCooperants vol donar suport a creacions joves que normalment no tenen els recursos suficients per tirar-les endavant”, explica Cristian Layos, director de l’Espai Jove Casa Sagnier.