Si busques la Guia completa dels concerts de la Mercè 2018 fes clic aquí. Hi trobaràs els horaris, escenaris i com anar-hi en metro.

Love of Lesbian, Dr. Calypso i Els Catarres són alguns dels més destacats dels 135 grups que actuaran del 21 al 24 de setembre en el marc del BAM i de Mercè Música, amb motiu de la festa major de la ciutat de Barcelona. També destaquen altres bandes, com Mercury Rev, The Monochrome Set, Oddisee, La Bien Querida o Nathy Peluso. En total, hi haurà 14 escenaris diferents. La major part dels concerts es concentraran als de la plaça dels Àngels i la plaça de Joan Coromines.

La primera nit, la del 21 de setembre, estarà protagonitzada per Ramon Mirabet i Los Búhos, que actuaran al passeig de Lluís Companys, espai que torna a la festa per segon any després de l’èxit de l’edició anterior. Durant la primera vetllada també es podran escoltar les cançons de Manu Guix, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i de la guineana resident a Barcelona Nakany Kanté, al Moll de la Fusta.

El segon dia, el 22, serà el torn de Love of Lesbian. La banda barcelonina, que fa dos anys va haver de cancel·lar la seva actuació a la Mercè per la pluja, tornarà a intentar-ho, en aquesta ocasió a l’escenari Mediterràniament, ubicat a la platja del Bogatell. L’acompanyaran La Iaia i Fundación Tony Manero. També dissabte tindrà lloc un altre concert molt especial, en aquest cas al Moll de la Fusta: Dr. Calypso. Els barcelonins, pioners de l’ska a l’estat espanyol, diran adeu per sempre a Barcelona amb el penúltim concert de la seva gira de 30 anys i comiat.

Encara la nit del 22 de setembre hi haurà les actuacions d’Obeses (avinguda de la Reina Maria Cristina) i Oddisee (plaça dels Àngels). El hip-hop empeltat de funk d’aquest productor de Whashington ja s’ha pogut veure també enguany al Sónar i al FIB.

Entre els principals reclams del diumenge 23 de setembre hi trobem dos grups veterans: els nord-americans Mercury Rev, que celebraran 20 anys de la seva obra magna ‘Deserter’s song’ amb un concert d’homenatge en format íntim i acústic, i els anglesos The Monochrome Set, amb 47 anys de carrera. Tots dos actuaran a la plaça dels Àngels.

Per als més joves, el mateix 23 hi haurà altres propostes ben diferents, com els concerts de Doctor Prats, Els Catarres i Gertrudis, a la platja del Bogatell. O les propostes de Nathy Peluso (avinguda del Paral·lel), Mayte Martín (avinguda de la Catedral) o El Sabor de Gràcia (Moll de la Fusta).

L’última nit, la del 24 de setembre, el plat fort serà l’actuació de la banda madrilenya La Bien Querida, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Homenatge a la Sala Apolo

Per commemorar el 75è aniversari de la Sala Apolo i, alhora fer un homenatge al Paral·lel, el diumenge 23 de setembre es programarà un nou escenari en aquesta avinguda. Obrirà la festa la Barcelona Jazz Orquestra, la big band que un cop al mes transforma l’Apolo en la sala preferida dels ballarins de lindyhop i swing. Continuarà la vetllada la música lounge dels portuguesos Real Combo Lisbonense, que recuperen l’esperit de les orquestres de sales de festes de Lisboa. El ritme s’endurirà amb The Mani-las, un trio liderat per Maika Makowski. El penúltim grup a actuar seran els portuguesos Throes + The Shine, un experiment sonor que barreja electrònica, rock i la música d’arrel angolesa, kuduro. I tancarà la nit el concert de l’argentina establerta a Madrid Nathy Peluso, una de les sensacions de la nova fornada del hip-hop espanyol.

Lisboa, ciutat convidada

Portugal tindrà presència al BAM i a la Mercè Música per partida doble. Per un costat, omplirà de ritmes lisboetes diversos espais de la ciutat del 21 al 24 de setembre. La Nit de Fados de Mercè Música (dia 21, a l’avinguda de la Catedral) inclou dues propostes destacades: Cuca Roseta, una de les veus més representatives de les noves generacions del fado, i Camané, considerat el Sinatra del fado, que ressalta que aquest estil no té gènere. El BAM també tindrà propostes d’altíssim nivell com Pongo, Real Combo Lisbonense i Throes + The Shine. També en el marc del BAM, la segona edició del Portugal Alive proposa el dissabte 22 de setembre les actuacions de Surma, Bruno Pernadas i Capicua a la plaça de Joan Coromines.