La Casa Amatller, la Casa de les Punxes o les Quatre Columnes a la Font de Montjuïc, són uns pocs exemples de l’extensa llista d’edificis que Josep Puig i Cadafalch Puig va dissenyar a Barcelona. L’exposició se centra en l’arquitectura del deixeble de Lluís Domènech i Montaner, i considerat alhora l’últim representant del Modernisme i el primer del Noucentisme. A grans trets, Cadafalch mostrarà al llarg de la seva trajectòria diferents interessos, primer durant el Modernisme per donar pas a una època més de gustos racionalistes i acabar en uns anys d’arquitectura més monumental: és quan s’encarrega de donar forma a l’Exposició Internacional del 1929.
Però, més enllà del seu vessant artístic, l’exposició tracta també la cara més política i social de Josep Puig i Cadafalch, i presenta com va passar diversos tràngols, incloent-hi persecucions i exilis a França durant la Guerra Civil , i com més tard es va refer i per continuar treballant a Catalunya. També explica com va assolir el càrrec de president de la Mancomunitat durant el període 1917-1923.
“Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya” està organitzada pel Departament de Cultura, a través del Museu d’Història de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.