Per primer cop s’ha vist el carrer d’Aribau tallat en una inauguració de l’In-Edit Festival, que té una vegada més la seva seu als Aribau Multicines. S’ha col·locat la catifa vermella fora del cinema per rebre l’estrella de la nit, el raper C. Tangana. Des de molt abans hi havia al carrer nombrosos seguidors esperant que arribés.

‘Esta ambición desmedida’ és un documental realitzat durant quatre anys que segueix a C. Tangana en el procés de creació de l’aclamat disc ‘El madrileño’ i en la posterior i gegantina ruïnosa gira. “La vida de Pucho és una continua insatisfacció. La seva vida consisteix a anar cap a alguna cosa més gran”, explica Rogelio González, un dels tres directors del film, a propòsit del títol.

L’edició amb més pel·lícules

La cinta ha inaugurat l’edició amb més títols del festival. “Una collita no només abundant, sinó de molta qualitat. I estem molt contents amb la qualitat de les pel·lícules catalanes i espanyoles, que és molt alta”, comenta Toni L. Querol, membre del comitè de selecció.

Querol destaca la presència de documentals que parlen de la Barcelona dels 90, amb quatre títols. “Ens vam adonar que, de manera complementària, quatre documentals expliquen molt bé la Barcelona dels 90: un sobre la sala Garatge i l’escena punk, un altre sobre l’ambient indie a la Razzmatazz i dos que reivindiquen un fenomen aleshores criticat, com és el de la música màquina”.

Són, concretament, ‘Garatge Club. Un escenari, 900 concerts’, ‘Voy a saco: guitarras y clubs’, ‘MaQKina: historia de una subcultura’ i ‘Quien no se considere un buen makinero que abandone la sala’.