La comunitat educativa de l’Escola el Sagrer, a la Sagrera, s’ha bolcat un any més en la decoració del centre escolar per Carnestoltes. Durant diversos mesos, les famílies, els professors i l’alumnat han confeccionat els guarniments per convertir l’escola en Itàlia. Han dividit l’espai per ciutats i hi ha representats gastronomia, cultura i monuments.

Ja fa més de 40 anys que el centre educatiu va iniciar aquesta dinàmica de posar tots els esforços a decorar les estances de l’escola. Les famílies de sisè curs s’encarreguen de guarnir l’entrada i el vestíbul i els alumnes i professors, cadascuna de les plantes on es troben les aules.

El Coliseu romà, la torre de Pisa i una “trattoria”

L’Escola el Sagrer s’ha convertit en Il Sagreri per Carnestoltes. L’entrada del centre està presidida per la torre de Pisa i una pizza, però a dins no hi falta detall. Dividit per ciutats, hi ha representats l’interior d’un restaurant italià amb forn de llenya i pasta, la fusteria de Gepetto, una vespa i el taller de Leonardo amb un dibuix al carbonet.

Les famílies de sisè van triar aquest tema a principis del curs escolar perquè dona molt joc. Alberto Lozano, pare de l’Escola el Sagrer, explica que Itàlia és molt rica i engloba moltes coses, des de gastronomia fins a cultura.

12 hores sense parar per fer el muntatge

Després de mesos preparant les estructures a casa, dijous a la tarda van començar el muntatge a l’equipament educatiu. En equips diferents, han estat fins a altes hores de la matinada fent la instal·lació per tenir-ho tot a punt per a l’obertura de l’escola divendres. Neus Ordeix, mare i exalumna de l’Escola el Sagrer, assegura que és una de les coses que més recorda del seu pas pel centre.

Guarnir l’escola per Carnaval s’ha convertit en un projecte emblemàtic del centre. Segons el director de l’equipament, Jordi Martínez, “forma part de la identitat de l’escola al barri”. “El rerefons és la inclusió, la participació de l’escola, les famílies i el barri”, afegeix Jordi Martínez.