Aquesta xifra el situa com el festival de curtmetratges amb més participants de tot l’Estat espanyol. L’organització ho considera un indicador de la bona salut del sector.

Tots els participants han passat una sel·lecció i només els escollits accedeixen a alguna de les tres seccions oficials del concurs: Internacional, Documental i Obliqua; les que ha de valorar el jurat internacional. A banda, s’ofereixen seccions paral·leles, una de les quals està dedicada a Bèlgica, el país convidat d’enguany.

El festival ofereix una retrospectiva de la filmografia d’Éric Rohmer, crític i cineasta integrant de la Nouvelle vague francesa i complementa la que la Filmoteca de Catalunya va dedicar als seus llargmetratges. D’altra banda, la secció innèdita  Back to the Future vol mostrar com s’havien imaginat el futur els curtmetratges del passat.

Però sens dubte la secció més cridanera és la Green Porno, en què s’exhibiran curtmetratges escrits i dirigits per l’actriu italiana Isabella Rossellini sobre la vida sexual dels animals des d’un punt de vista divertit, provocatiu, gràfica i rigorós.