El director del MACBA, Bartomeu Marí, i el mecenes holandès Han  Nefkens han signat aquest dilluns a Barcelona l’acord per donar el  guardó, la primera edició del qual es concedirà aquest dilluns, coincidint amb el dissetè aniversari de la inauguració del museu.

El premi Fundació Han Nefkens Macba reserva 30.000 dels 50.000 euros per a la producció d’un projecte artístic a la ciutat de Barcelona i l’obra, que es presentarà just un any després de conèixer-ne el guanyador, s’exhibirà en un espai a l’aire lliure. La ubicació de l’obra i la durada de l’exposició al carrer  variarà en funció de les característiques concretes de la peça i de  la voluntat de l’artista, però podrà estar-hi tres dies o tres anys, ha assegurat Marí.

Una de les finalitats del premi és establir xarxes entre els cinc continents i donar visibilitat a l’art no occidental, per la qual cosa un grup de deu caçatalents proposarà  al comitè de selecció de tres artistes de cada zona geogràfica. En total, hi haurà 30 artistes candidats.