La Sala Versus Glòries recupera ‘Dos pits i una poma’, un petit espectacle que fins ara havia fet tan sols quatre funcions al Maldà. Amb dramatúrgia i direcció d’Oriol Genís, està interpretat per la soprano Núria Dardinyà i l’actriu Clara Manyós.

El títol ‘Dos pits i una poma’ és un fragment del poema ‘Feliçment soc una dona’, de Maria Aurèlia Capmany, un dels molts textos en clau feminista que diu Manyós, qui encarna una dona dins d’un quadre penjat a sobre del pianista Luis Avendaño. El contrapunt són els fragments d’àries que canta la soprano i que exemplifiquen els tòpics femenins antiquats, com la ‘Suor Angelica’, de Puccini, obligada a fer-se monja després de tenir un fill il·legítim, o la frívola Musetta de ‘La bohème’. S’estableix així un diàleg entre dos discursos contraposats: el masculí de les òperes i el femení dels textos contemporanis.

Hi ha fragments d’òperes de Verdi, Puccini, Cilea, Rossini, Mozart, Ponchieli i Wagner, sovint empalmats entre si. Els textos que fan una crida a l’emancipació de la dona són de Rosario de Acuña (la primera feminista a Espanya), Montserrat Roig, Valerie Solanes, Maria Aurèlia Capmany, Maria Mercè Marçal i Montserat Abelló.