El Disseny Hub Barcelona ha presentat aquest dijous les novetats que prepara l’equipament per a aquest 2024, en què també celebrarà el desè aniversari. L’espai estrenarà a la primavera —encara sense data fixada—un nou edifici annex, el Cub, un espai laboratori que funcionarà com a residència de creadors i projectes de recerca. Aquest tindrà prop de 600 m² distribuïts en dues plantes i estarà format per espais modulables, que es podran utilitzar com espais diàfans, aules i tallers.

El primer treball que es podrà veure i que inaugurarà l’edifici serà Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques, de Domestic Data Streamers“, d’abril a agost. Però aquest 2024 durà més estrenes, com una nova botiga i llibreria dedicada al disseny.

S’obrirà un accés del metro a l’interior de l’edifici

El Disseny Hub també es fixarà aquest 2024 en el desenvolupament de les obres de plaça de les Glòries, que han previst una sortida de metro a dins de l’equipament.

Enguany s’han programat diverses exposicions:

 • “Patterns and recognitions. Una composició en tres parts d’United
  Visual Artists

  Del 2 de febrer al 17 de març.
  Comissaris: Jose Luis de Vicente i Maria Güell.
  Una producció de Disseny Hub i Llum BCN amb el patrocini d’ISE.
 • Ex-designer Bar de Martí Guixé
  Del 23 de maig a l’1 de setembre.
  Comissària: Teresa Bastardes.
  Una producció del Disseny Hub.
 • Premis ADI 2024
  Del 31 de maig a l’1 de setembre.
  Una producció d’ADI-FAD.
 • Contra el disseny
  Del 4 d’octubre del 2024 al 5 de gener del 2025.
  Comissària: Maite Borjabad.
  Organitza: FAD.
 • L’oceà parla. Noves ecologies i economies del mar
  Del 10 d’octubre del 2024 al 23 de febrer del 2025.
  Comissari: Jose Luis de Vicente.
  Organitza: Disseny Hub.
 • Vinçon vs. Ikea
  Del 18 d’octubre del 2024 al 23 de febrer del 2025.
  Comissari: Juli Capella.
  Organitza: Disseny Hub.
Exposició: “Matter matters”
 • “Matter matters
  A partir del 14 de desembre del 2024.
  Comissària: Olga Subirós.
  Una producció del Disseny Hub.
 • Patterns and recognitions. Una composició en tres parts d’United Visual Artists

En els propers mesos, el Disseny Hub Barcelona acollirà les Elisava Masters’ Talks, un cicle de conferències de personalitats del món del disseny, la comunicació, l’arquitectura, l’art i la innovació que comparteixen les seves experiències professionals en unes xerrades gratuïtes i obertes a tothom.

També hi ha programada la 14a edició del festival Flic (16 i 17 de març), festival OFFF, un punt de trobada i visibilitat de la creativitat visual contemporània (del 4 al 6 d’abril) i Brut!, dedicat a impulsar el talent jove (27 i 28 de setembre). També hi haurà la Barcelona Design Week a la tardor del 16 al 26 d’octubre. També a l’octubre, del 24 al 26, hi haurà el festival Fixing the Future. Al novembre hi haurà la Setmana del Talent Audiovisual, del 18 al 22.

Es crea la Direcció d’Indústries Creatives

L’Institut de Cultura de Barcelona ha presentat també aquest dijous una nova àrea, la Direcció d’Indústries Creatives que lidera la directora del Disseny Hub, Mireia Escobar. Servirà per crear polítiques que incentivin el disseny, la moda, el videojoc, l’arquitectura i les produccions digitals immersives amb la voluntat d’internacionalitzar-los.