La generació dels anys 70 i 80, que ara ja té entre 40 i 50 anys, vol ballar, ja no tota la nit, però sí tornar a escoltar la música de l’adolescència en aquells locals mítics que els van veure créixer. Per això, algunes discoteques de Barcelona han decidit programar festes o sessions amb els DJ clàssics dels 90 i 2000, ara, però, en horari de tarda-nit. A partir de les 18 h discoteques com Razzmatazz i Magic tornen a punxar alguns dels ritmes que van regnar a la seva joventut: el britpop, l’indie i el grunge.

Sessions en record de l’A Saco dels 90

Aquest dissabte, 22 de juliol, Razzmatazz torna amb la festa Common People amb DJ Amable i Luis Le Nuit, dos clàssics de la nit barcelonina que van descobrir tot un món musical als joves dels 90. Del 1994 fins al 2000, A Saco va fer sonar guitarres i pedals a la sala Zeleste, abans de convertir-se en Razzmatazz, a través dels plats de DJ Amable, i ara, amb aquestes festes de record, la sala fa un viatge en el temps.

“El dia a Barcelona en què treballen més cangurs de l’any”

Des de la sala del Poblenou expliquen que després de la pandèmia es van trobar amb un nou públic jove que començava a sortir per primera vegada i demanava un altre tipus de música i una nova forma de consum. Per això la sala va començar a punxar música urbana i llatina, deixant de banda aquell so més guitarrer que l’havia acompanyada durant més de 20 anys. Va ser aleshores, explica Javier Estalella, coordinador de contractació d’artistes de la Sala Razzmatazz, que van pensar en un horari més assequible i compatible amb l’estil de vida dels antics usuaris de la discoteca i retornar aquella música amb què van començar a sortir: “Tornes al club on anaves i a socialitzar i escoltar la música que t’ha acompanyat”.

Estalella assegura que aquestes festes —ja se n’han fet set— han estat tot un èxit. De fet, creu que és “el dia a Barcelona en què treballen més cangurs de l’any”. Per a la sessió d’aquest dissabte, 22 de juliol, ja s’han venut més de 1.400 entrades.

“Pensant en la gent que ja no té 20 anys”

No és l’única discoteca que s’ha apuntat a les sessions de tarda per a boomers. Un altre local mític de l’escena barcelonina, la sala Magic, al Born, també n’ofereix. Es tracta de la proposta de Magnífico Club capitanejada pel DJ Luis Le Nuit i Nacho Charming, en horari de tarda i, com anuncien, “pensant en la gent que ja no té 20 anys o en els pares i mares que encara volen seguir ballant amb bona música“.

Magnífico Club ha organitzat ja sis festes, que, asseguren, han omplert el local. Expliquen que fa mitja vida que s’hi dediquen i el públic ha anat creixent amb ells, per això van decidir oferir una experiència que els encaixés.

Unes festes que mantenen l’esperit indie dels 90

Nacho Charming, de Magnífico Club, creu que fan unes sessions de record per a la gent que té 40 anys i ha crescut amb la música indie. De fet assegura que aquest tipus de música ja no es troba a la nit barcelonina. Ara, les sessions de tarda s’aturen durant l’estiu, però al setembre ja en tenen programada una altra. Espaien les festes, ja que és un públic que no sortirà cada setmana per la logística familiar, explica Charming.

Les festes comencen a les sis de la tarda i acaben a mitjanit, amb una bona dosi de nostàlgia i la música d’una generació que encara vol reviure l’ambient de l’adolescència, però sense renunciar a aixecar-se d’hora l’endemà.