El documental 'The Dubai in Me' presenta Dubai, el país que millor reflecteix el neocapitalisme, com si es tractés d'una realitat virtual. Com si fos una nova versió de Second Life. Un món virtual que, per cert, és el tema de dos vídeos que també projecta el festival, un d'ells aquest Life 2.0. La realitat que creen els mitjans de comunicació no podia quedar fora de la mostra. La pitjor part és per Silvio Berlusconi. Il Cavalieri és denunciat com a manipulador en tres cintes. A 'Videocracy' s'arriba a plantejar que les dones que apareixen als programes són un reflex dels seus gustos personals com a home. JOAN LEANDRE, codirector de la mostra 'Vivim aquí en el món globalitzat, en el món mediatitzat, en el qual molts aspectes de la vida, fins i tot els més bàsics, estan mediatitzats'. Els somnis i els malsons de la contemporaneïtat s'expressen amb contundència al certamen. Com en aquest recorregut apocalíptic per un riu contaminat que no és més que una versió documental d' 'El cor de les tenebres', de Joseph Conrad. Les projeccions, gratuïtes, tenen lloc cada dia de set de la tarda a dotze de la nit al Hall i a l'Auditori del CCCB.

La confusió entre real i imaginari i la mediatització són temes dominants i donen títol a l’actual edició del certamen Desrealitat. Les projeccions, gratuïtes, tenen lloc fins diumenge de set de la tarda a dotze de la nit al Hall i a l’Auditori del CCCB.

La ciutat de Dubai, als Emirats Àrabs, serà una de les protagonistes aquest dimecres del festival OVNI, on també seran presents els documentals sobre l’Afganistan. Confeccionada a amb audiovisuals de realitzadors com Alberto Arce, la programació ofereix un retrat ampli del país, amb un vídeo sobre la cultura de tradicional de l’islam, la mirada d’un periodista segrestat pels Talibans o un curt sobre l’exèrcit nordamericà a la zona.

Dijous a la tarda el recorregut passarà per Itàlia, des d’on Erik Gandini fa un retrat del magnat de la televisió Silvio Berlusconi. ‘Consuming Kids. The commercialization of childhood’ és un documental que mostra i estripa la part més fosca del màrqueting dirigit als infants. També s’hi projectarà un curt de l’artista britànic de graffiti Bansky, MoneyBart, i una compilació d’espots publicitaris de la multinacional Monsanto, coneguda per la venta de llavors transgèniques.

Un documental italià sobre l’ús del cos de la dona a la televisió i Sky Burial, un audiovisual sobre el ritual funerari del Tibet, compartiran pantalla divendres amb un audiovisual anònim pescat a la xarxa.

L’Observatori de Vídeo No Identificat no s’acaba aquest cap de setmana, continua a la xarxa, on hi ha disponible una selecció d’arxius de les darreres edicions.