La tradició de L'ou com balla es remunta al segle XV. Diuen que va començar en aquest claustre de la Catedral. Hi ha dues teories sobre el significat que té. Un, que representa l'eurcaristia i, l'altre, que és un símbol de la fecunditat. Però com s'aguanta l'ou? "L'ou està buit suposo, li treuen tot i de vegades cau però torna a pujar de seguida" Efectivament, és un ou buit. Aquesta tracidició ha agafat per sorpresa molts turistes. "És molt diferent, mai no havia vist res igual." A més de la Catedral, L'ou com balla també es pot veure a la Casa de l'Ardiaca, on l'ou ha tingut més problemes per aguantar-se. La raó, l'explica un expert en la matèria. "Deu ser perquè el raig està una mica tort. És un raig d'aigua que és un fluxe turbulent i que manté l'ou en suspensió" L'ou com balla es pot veure en 17 parròquies i entitats de la ciutat. El Corpus també és una oportunitat per visitar l'interior de l'Ajuntament. I, entre els llocs que més encurioseixen els visitants, hi ha el despatx de l'alcalde. "Es veu de línies senzilles però molt bé, m'ha cridat l'atenció els quadres que hi ha penjats". N'hi de Miró, Tàpies, Nonell o Casas. L'estrella del Corpus és L'ou com balla, però fins diumenge hi ha moltes activitats programades. Per començar, aquesta tarda aquí, al patí de l'Ajuntament, hi haurà el canvi de guàrdia de la Coronela. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament Dani Clavera.

Qui ho desitgi pot visitar i descobrir aquest dijous les estances de l’Ajuntament, trepitjar el saló on se celebren els plenaris municipals; el Saló de Cent, on se celebren la majoria d’actes institucionals; la Galeria Gòtica, l’Escala d’Honor i també els dos despatxos de feina de l’alcalde. Cinc minuts abans de les 18, 19 i 20 h la Coronel·la de Barcelona farà el canvi de guàrdia a la Casa Gran. Aquesta és una vella milícia, que es remunta a l’edat mitjana, i que es recrea només en ocasions especials. La música també és protagonista durant aquesta jornada amb actuacions de jazz entre les 11 i les 13 h i a la tarda entre les 17 i les 19 h.

Veure L’ou com balla

La imatge del Corpus és veure L’ou com balla. Una tradició, que segons la història data del segle XV i que va néixer a Barcelona. Es tracta de veure l’ou ballant en els sortidors dels claustres, patis i jardins que es decoren amb flors. El claustre de la Catedral és l’espai més simbòlic de la ciutat on es fa ballar l’ou. També ho és la Casa Ardiaca, al carrer de Santa Llúcia. Però els visitants interessats a contemplar aquesta imatge poden anar a altres espais com els Jardins del Museu Frederic Marès, el Monestir de Pedralbes, l’església de Santa Anna, a la basílica de la Puríssima Concepció, la parròquia de Sant Jeroni de Montbau,  el Jardí de l’Ateneu Barcelonès i el Taller Escola Sant Camil.

Comparteix a: