"Ens mirem en els solos... Anirà molt bé!" Últimes instruccions abans de pujar a l'escenari d'una cita molt esperada. POL PADRÓS, saxofonista "Fa setmanes que estic nerviós!" El saxo ha acompanyat el Pol Padrós des que tenia set anys. Ara, amb 25, es gradua al Taller de Músics i posa en escena el coneixement que ha adquirit amb constància i esforç. A banda d'alguns temes propis, per presentar-se al Festival Talent, ha escollit versions de Robert Glasper i Chris Potter. Durant els últims anys Padrós ha compaginat els estudis amb les classes de música com a professor. A més, està embrancat en gairebé una desena de projectes musicals diferents. Tot i així, té el temor que, acabats els estudis, la seva carrera es difumini. POL PADRÓS, saxofonista "A Barcelona i Catalunya hi ha gent molt bona, és com una mena de catedral de músics. Però les condicions ho fan molt difícil. No hi ha llocs on tocar." Pel Taller de Músics concerts com aquests serveixen per prendre el pols a la professió. ENRIC PALOMAR, director artístic del Taller de Músics "A fora hi ha la selva, però ja és un territori conegut pels nostres alumnes perquè durant la carrera ja fem transvasament." El Festival Talent s'allargarà fins al 27 de juny amb una dotzena de propostes més ben variades i gratuïtes.

Durant gairebé tres setmanes el Festival Talent, organitzat pel Taller de Músics, dóna a conèixer els alumnes de quart que a final de curs es graduen. Pràcticament una vintena d’estudiants de grau superior ofereixen concerts gratuïts. Aquest dimarts ha estat el torn del saxofonista de la plana de Vic Pol Padrós.

Amb 25 anys i a punt de graduar-se, Pol Padrós, nascut a Sant Julià de Vilatorta el 1989,  posa en escena el coneixement que ha adquirit amb constància i esforç des que als set anys va agafar el saxo per primera vegada. Per al concert del Festival Talent, a banda d’alguns temes propis, ha escollit versions de Robert Glasper i Chris Potter. Al concert de dimarts l’han acompanyat Max Villavecchia, al piano i al teclat, i Josep Cordobés, a la bateria.

Durant els últims anys Padrós ha compaginat els estudis amb les classes de música com a professor. A més, està embrancat en gairebé una desena de projectes musicals diferents. Tot i així, té el temor que, acabats els estudis, la seva carrera es difumini: “A Barcelona i a Catalunya hi ha gent molt bona, és com una mena de catedral de músics. Però les condicions en què han de sobreviure són molt difícils perquè no hi ha llocs on tocar”, explica resignat. Si els projectes que té entre mans no fructifiquen, el saxofonista no descarta fer les maletes i continuar la formació a l’estranger.

El Festival Talent és una iniciativa que, per segon any, organitza el Taller de Música. Al llarg de gairebé tres setmanes, més d’una vintena de músics presenten una àmplia varietat de propostes musicals de manera gratuïta. El director artístic del Taller de Músics, Enric Palomar, considera que els alumnes s’han d’anar familiaritzant amb “la selva que representa el món de la música” mentre dura la formació. “Durant la carrera els estudiants fan incursions musicals fora de les aules per palpar de prop l’ambient”, explica. El festival s’allargarà fins al 27 de juny, quan actuarà Genaro Alonso, que oferirà una aproximació a la tradició flamenca.