La Festa Major de Gràcia 2023 mantindrà per segon any consecutiu el dispositiu de seguretat nocturn iniciat l’any passat. Comptarà amb 25 o 26 controladors que faran les tasques de vigilància per evitar furts o que algú malmeti els decorats. També es mantindran els itineraris nocturns segurs i la il·luminació tota la nit. La contractació d’aquests vigilants anirà a càrrec de la Fundació Festa Major de Gràcia, igual que l’any passat.

Josep Maria Contel, responsable de seguretat de la festa, assegura que l’operació “va funcionar molt bé” l’estiu del 2022 i apunta que no s’hi va registrar cap incidència. Contel ha confirmat que enguany es mantenen els itineraris segurs per a dones i que també es deixaran els carrers guarnits encesos a la nit per garantir trajectes més ben il·luminats.

Visita de vigilància preventiva de Bombers de Barcelona

Com ja és tradicional en els dies previs a la Festa Major de Gràcia, aquest divendres els Bombers de Barcelona han fet una visita preventiva als carrers de Gràcia per controlar els diferents aspectes de seguretat que hi estan implicats: les vies d’entrada i sortida per si hi han d’intervenir amb vehicles grans, l’estat de funcionament dels hidrants i que no hi hagi elements decoratius propers a quadres elèctrics o que siguin de risc.

Aprofiten també el recorregut per donar consells de seguretat als responsables de les comissions de cada carrer.

Itineraris de sentit únic

Sergi Bové, cap de la Unitat de Planificació i Anàlisi de Risc de Bombers de Barcelona, ha explicat que també hi haurà seguiment físic de la cercavila i del correfoc amb vehicles petits de bombers. Els carrers guarnits també mantindran els itineraris de sentit únic per evitar aglomeracions, una idea que asseguren que també ha funcionat molt bé en els darrers anys.

Què vols saber de les festes de Gràcia 2023?