El dissenyador Toni Solé exposa a l’Ateneu de Fabricació de les Corts la mostra “Construint resiliències”, un conjunt de peces artístiques —ideades en confinament— i fetes amb eines de fabricació digital com la talladora làser.

Les obres conviden a reflexionar sobre la situació actual i en totes hi apareixen llavors de l’arbre Tupiana tupi, que l’autor representa com a persones, ocells o abelles.

El confinament, la llavor de l’exposició

Solé reconeix que la situació de confinament el va empènyer a començar el procés creatiu. De fet, assegura que, en els moments en què no podia sortir de casa, “la salut mental era una cosa que s’havia de cuidar”. “Jo vaig fer servir el meu temps per fer peces que m’ajudessin a passar-lo”, afegeix. Assegura que totes les obres que ha fet parteixen d’una emoció: “Sense emoció no hi ha peça i sense peça no hi ha emoció.”

Col·laboració amb l’Ateneu de Fabricació de les Corts

El dissenyador va crear les obres a casa i després les va portar a l’Ateneu de Fabricació, on les va crear amb les eines de fabricació digital disponibles com la talladora làser o la impressora 3D. De fet, reconeix que crea amb la voluntat de compartir les idees, de cooperar, un objectiu que també plasma en algunes de les seves obres.

La llavor de Tipuana tipu, punt comú

Solé és un apassionat de la natura i intenta que a totes les seves obres apareguin elements naturals. Per aquesta exposició va pensar explícitament en llavors, en aquest cas les de Tipuana tipu, un arbre molt present a Barcelona. “M’agraden les llavors pel que representen, per aquest sentit de ser càpsules que amaguen vida a dins“, explica.

Les llavors es converteixen en una constant en totes les peces i agafen disposicions diferents, segons el que l’autor vol expressar. Depenent de l’obra són persones, colibrís o abelles. La mostra es pot veure a l’Ateneu de Fabricació de les Corts, reservant cita prèvia.