Sant Cristòfol és el patró dels viatgers i els automobilistes, i aquest dilluns se n’ha celebrat la festivitat a la parròquia de la Concepció, al carrer d’Aragó. Dins l’església s’hi ha fet una oració i després el mossèn ha beneït els vehicles dels conductors que s’hi han acostat: cotxes, motos, bicis i, fins i tot, algun taxi. A la tarda, de 17.30 a 19 h, es repetirà aquest acte litúrgic.

A les persones que han participat en la benedicció se’ls ha entregat una ensaïmada —en lloc d’un volant de Sant Cristòfol, com mana la tradició— i una medalleta del sant cristià.

Capella a Regomir

Sant Cristòfol té una capella dedicada al carrer del Regomir, construïda el 1503, que encara commemora la diada amb una petita celebració. Allà és habitual que automòbils, motocicletes, bicicletes també passin també per davant de la capella, i que el mossèn ruixi els vehicles amb aigua beneïda i lliuri a cada conductor un brot d’espígol, un record de la diada i una estampeta del sant.

La benedicció dels animals a Sant Antoni, un èxit malgrat el fort vent de la borrasca Fien

Cotxes d’època

Ja fa uns anys que diversos conductors amb cotxes d’època s’acosten a la plaça de Sant Jaume per lluir els vehicles i dur-los des d’allà a la capella de Sant Cristòfol i passejar-se pels carrers més cèntrics. Davant aquesta capella s’hi apleguen habitualment els Gegants Petits del Pi, l’Oriol i la Laia, que visiten el seu patró i passen la diada rebent els conductors.

Les fleques i pastisseries de la ciutat també celebren aquesta jornada amb el volant de Sant Cristòfol. És un tortell de brioix rodó, farcit de massapà i glacejat, que simbolitza el volant dels automòbils.