L’inici oficial de festes l’han protagonitzat aquest dissabte Els rumberos de Sant Antoni, que han estat els encarregats de pronunciar el pregó als Jardinets de l’Alguer, un cop finalitzada la cercavila pels carrers del barri.

La programació s’amplia el 2013 amb diverses novetats, entre les quals hi ha la primera fira de cervesa artesana instal·lada durant aquest dissabte a la confluència entre l’avinguda Mistral i el carrer Viladomat. La mostra va acompanyada de xerrades, cates i degustació d’aliments procedents de l’agricultura ecològica. Al mateix indret també s’hi pot trobar una mostra de vins i caves i un concurs de caldos.  Una altra de les propostes d’aquest cap de setmana és Tapa solidària , un recorregut per cinc bars per degustar diferents tapes i recollir diners.

La ronda de Sant Antoni acull durant el cap de setmana el Sant Antoni Patina 2013, unes jornades esportives amb diversos exhibicions sobre rodes.

L’oferta cultural de les festes inclou obres de teatre, un concert de gospel, cantada d’havaneres i mostres de danses d’estils variats.

Al web del barri s’hi pot consultar la programació de les festes. El mateix espai també ofereix una mostra històrica dels cartells de la Festa Major. La gent del barri pot enviar les fotos i vídeos de la Festa Major i es publicaran a la pàgina web.