La Juli va fer art, però volia donar moviment als seus dibuixos, i l'any passat es va matricular a animació en dues i tres dimensions. El seu company de classe, l'Arturo, també té clar que ell es vol dedicar a la seva passió. ARTURO PAJUELO, estudiant de l'Idem "Sempre m'havia apassionat el dibuix i per a mi és la millor manera d'aplicar-ho. M'agradaria treballar a la part artística de creació de personatges." L'Institut d'Ensenyament Multimèdia ha multiplicat per quatre el nombre de matriculacions en aquests estudis respecte al curs passat. L'escola, però, fomenta l'intercanvi dels alumnes perquè la majoria d'ofertes de feina són a productores estrangeres. PIERRE ROCA, director d'Idem "Tenim moltes més demandes perquè són oficis nous, interessants, cada vegada hi ha més imatges 3D a la televisió, al web, al cinema i també hi ha més demanda dels professionals que busquen joves per integrar a les empreses. Però sovint són empreses estrangeres." B-Water és un petit estudi d'animació de Barcelona. Acaben de començar, però de les mans dels seus dibuixants ja n'han sortit obres com l'aclamada 'Arrugues'. DANIEL MARTÍNEZ, cofundador de B-Water Estudios "Barcelona, Catalunya, sempre ha estat capdavantera en el sector de l'animació a Espanya i reconegut a Europa també. Molta gent està marxant perquè és molt complicat ara mateix i el que volem intentar nosaltres és que això no passi." Per això, busquen socis europeus amb l'objectiu de competir amb Àsia, una de les potències en animació digital del moment.

El fort creixement de la indústria del videojoc i la presència que té a les produccions cinematogràfiques han situat la formació en animació com una de les més demandades. L’Institut d’Ensenyament Multimèdia, ubicat al districte del 22@, ha multiplicat per quatre el nombre de matriculacions respecte al curs 2011-2012. Segons el director del centre, Pierre Roca, el 95% dels graduats en animació 2D/3D han trobat feina. La majoria, però, ho han fet a productores estrangeres, ja que hi ha més inversió en aquest sector. Els països capdavanters són França, Bèlgica, els Estats Units i el Canadà, però també Àsia.

Fa uns mesos, la productora catalana Cromosoma va fer fallida. Alguns dels seus il·lustradors ara han muntat un petit estudi d’animació, B-Water Studios, que treballa amb dues i tres dimensions. Alguns dels membres de l’equip són també professors a l’Idem. Volen aportar als alumnes de l’escola la seva experiència i establir vincles entre el món laboral i pràctic i les aules.