Relaxar-se, prendre el sol... i prendre una mica més el sol. El primer matí del Sónar dia ha estat força tranquil, i molts l'han dedicat a pensar-se què veurien durant el festival. "Me encanta todo, todo el cartel" "The Chemical Brothers... todo, todo es perfecto" Aquest any hi ha molt on triar en el que alguns han considerat "el Sónar de les estrelles". En aquesta edició els artistes emergents i les músiques més minoritàries han cedit el protagonisme a grans formacions que l'organització espera que ajudin a combatre la crisi. ENRIC PALAU, director del Sónar 2010 "Juguem amb una realitat que és la que hi ha. Hem notat la crisi sobretot, ja des de l'any passat, en reducció de patrocinis privats, per exemple. Però no hem volgut perdre l'oportunitat d'una sèrie d'artistes que aquest any ens proposaven, o estaven en converses, per poder actuar en el festival. I és un esforç que esperem que es vegi recompensat". DEC "Creo que han sabido combinar bien los grupos emergentes con los importantes". Durant la tarda alguns buscaven els nous programes i dispositius amb què es pot fer música electrònica, d'altres han aprofitat per dinar... Però no ha estat fins després de la migdiada quan l'ambient ha començat a animar-se. L'actuació que ha aplegat més públic ha estat la de Caribou. Els plats forts no arribaran fins demà amb l'actuació de LCD Soundsystem, Air o Plastic. Això serà, però, al recinte de l'Hospitalet.

El festival no nota la crisi. Els números del Sónar són aquest any més contundents que mai: 75.000 persones, un pressupost de 3,7 milions d’euros i 150 artistes en cartell. I amb més estrelles que mai. The Chemical Brothers, dissabte a la nit hi presentaran el seu nou disc, “Further”. Els veterans del pop Roxy Music són un dels imprescindibles de l’edició d’enguany, juntament amb les altres apostes fortes d’aquesta edició: els alemanys Cluster o els nord-americans Sugarhill Gang.

A costat dels grans de l’electrònica, sonaran també grups catalans, com John Talabot, Cabo San Roque o The Pinker Tones .

Com cada any els principals espais del Sónar es divideixen en dos: el Centre de Cultura Contemporània, on s’hi concentren les actuacions diürnes i fins a les 10 del vespre, i la Fira 2 a l’Hospitalet de Llobregat, on les actuacions s’allargaran des de les 10 i fins a la matinada.

També es faran concerts a l’Auditori, al CosmoCaixa i divendres a la nit el Sónar i el Teatre Grec oferiran un espectacle conjunt amb el japonés Rioji Ikeda, que servirà per inaugurar el Sónar 2010.