Després d’haver realitzat audicions a alguns dels centres operístics més prestigioses del món com la Scala de Milà, l’Òpera Nacional de París o la Metropolitan Opera House de Nova York, els joves cantants seleccionats es troben durant els propers dies a Barcelona per realitzar les proves eliminatòries del certamen.

L’acte d’obertura, amb el Saló de Cent ple, ha estat un homenatge al bel canto. Hi ha actuat la soprano Mariella Devia, acompanyada al piano per Rosetta Cucchi. El pregó d’aquest 50è Concurs Internacional de Cant ha anat a càrrec del director artístic del Liceu, Joan Matabosch, que ha aprofitat per recordar la gran actriu que avui han perdut els escenaris catalans: Anna Lizaran.

El concurs Francesc Viñas

Fins dimecres vinent se celebren les eliminatòries i les semifinals. El gran dia, el moment en què es coneixeran els guanyadors, serà divendres. Els premiats oferiran el concert final al Gran Teatre del Liceu acompanyats de l’Orquestra Simfònica de la casa.

El Francesc Viñas és un concurs de renom internacional que fa mig segle que dóna a conèixer joves promeses del cant. Els participants, joves d’arreu del món d’entre 18 i 35 anys, opten a un premi que inclou borses d’estudis i l’oportunitat de projectar-se internacionalment actuant a diferents teatres. El concurs duu el nom del tenor català Francesc Viñas, conegut per les seves interpretacions de les òperes de Wagner.