(ACN / Redaccció) El Cirque du Soleil estrena aquest dijous l’espectacle ‘Crystal’, que aterra al Palau Sant Jordi de Barcelona fins al 22 de gener. La 42a creació de la companyia explora per primera vegada les possibilitats artístiques del gel i ofereix escenes de patinatge i acrobàcia amb patinadors d’estil lliure i de risc, acròbates, músics i un personatge còmic.

Al llarg de l’espectacle poden veure’s escenes amb patinatge sincronitzat, figures d’estil lliure i patinatge extrem al costat de disciplines habituals del circ com el trapezi giratori, les cintes aèries i el mà a mà. “Els patinadors artístics han hagut d’aprendre a donar-se impuls a les barres de podi, els artistes de circ han hagut d’aprendre a patinar i els patinadors extrems han hagut d’aprendre els moviments del patinatge artístic”, han explicat.

Foto: Cirque du Soleil

Segons els directors de l’espectacle, amb aquest producció el Cirque du Soleil explora “l’essència del patinatge” i porta “el seu estil d’acrobàcies en el territori desconegut d’una pista de gel”. El repte de la companyia es reduir els límits entre els esports de gel i el circ. “A Crystal gimnastes i patinadors realitzen acrobàcies sobre gel i a l’aire combinant a la perfecció múltiples disciplines”, han expressat.

Foto: Cirque du Soleil

Crystal, la història d’una jove incompresa

La producció presenta la Crystal, una jove creativa que se sent incompresa. Per escapar de la realitat inicia una aventura amb un estrany congelat que la portarà al món del revés. El món submarí que descobrirà serà fruit de la seva imaginació i un reflex d’ella mateixa. La història d’autodescobriment ofereix un món de colors, amb projeccions visuals, una partitura original i un repartiment internacional, amb artistes d’onze nacionalitats.

Foto: Cirque du Soleil

‘Crystal’ prova de mirar les coses des d’una altra perspectiva més enllà de la vida quotidiana, per fixar-se en allò que normalment les persones passen per alt. “Sovint l’única manera d’apreciar les coses és mirar-les de reüll. Descobrir la pròpia individualitat i singularitat de cadascú requereix aventurar-se en un fi de gel”, han destacat els creadors de l’espectacle.