Amb la projecció del documental ‘Long live my happy head’ ha començat la sisena edició del Brain Film Fest, que té lloc al CCCB fins al 19 de març. Enguany, amb una durada ampliada. “Un dia més per poder projectar més llargmetratges. La idea és donar, l’any que ve, un premi al llargmetratge, com ja fem amb el curt”, apunta el director artístic del festival, Albert Solé, referint-se al Premi Solé Tura, que arriba a la tretzena edició.

Es projecten 18 llargmetratges i 20 curtmetratges, que abracen tota mena d’aspectes que tenen a veure amb el funcionament del cervell, aquesta edició amb accent en la relació entre cervell i creació artística. Un exemple n’és ‘Long live my happy head’, dels escocesos Will Hewitt i Austen McCowan. El protagonista del documental és Gordon Shaw, per a qui escriure un llibre de còmic va esdevenir una teràpia per conviure amb un tumor cerebral terminal. “Vaig llegir el còmic i era com un documental, l’exploració personal d’una malaltia dibuixada de manera accessible”, ens explica Hewitt al CCCB.

Premi Honorífic per a Isabel Coixet

També ‘Las paredes hablan’, darrer film de Carlos Saura, traspassat fa un mes, estableix vincles entre art i ment humana. D’un altre il·lustre realitzador, Werner Herzog, es projecta ‘Theater of thought’ un documental en què ell mateix indaga quin és el coneixement actual del cervell.

Werner Herzog a ‘Theater of thought’

Isabel Coixet serà la segona mereixedora del Premi Especial (l’any passat ho va ser Carme Elias) del festival, en reconeixement a una mirada “respectuosa sobre la gestió dels traumes i els posttraumes, que és un tema molt nostre”, explica el director artístic del BFF. Es presenta la seva obra guanyadora d’un Gaudí i nominada als Goya, ‘El sostre groc’, on precisament fa protagonistes les alumnes que van patir abusos a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, un cas mediàtic.

Comparteix a: